Andana del metro

El metro funcionarà fins a les 2 de la matinada les nits dels divendres i dissabtes. Serà a partir d’aquesta setmana mateix, aquest divendres 3 de juliol, i durant tots els caps de setmana del mes. Així, els últims trens sortiran de les estacions terminals de cada línia a les dues de la matinada en lloc de les 12 de la nit, tal com ho feien fins ara.

Aquest és un pas més en la represa progressiva de l’activitat després de l’aturada per la crisi sanitària del coronavirus. L’ampliació del servei en dues hores, dues nits a la setmana, se suma a la que ja van anunciar els Ferrocarrils de la Generalitat, que també amplien el servei fins a les dues de la matinada les nits dels divendres i dissabtes.

Recuperació progressiva d’usuaris

Des que s’ha entrat en la nova normalitat, els serveis de metro i d’autobús han recuperat usuaris gradualment. Segons dades de TMB, el 30 de juny es va superar per primera vegada el milió de validacions, i l’endemà, 1 de juliol, es va assolir el màxim des del 13 de març, amb 1.040.520 validacions entre metro i autobús.

Tot i això, les xifres encara són baixes si les comparem amb altres anys. Segons TMB, representen un 52 % de la demanda habitual en aquestes dates. Per prevenir possibles contagis, s’han implantat mesures extraordinàries d’higiene i de control, com el control intel·ligent de la ventilació al metro.

El retorn progressiu a la normalitat dels transports públics també s’ha fet evident amb la reobertura del funicular i el telefèric de Montjuïc, que ja funcionen en l’horari habitual per a aquestes dates.