Els transports públics també s’han vist esquitxats per la crisi del coronavirus. L’Ajuntament ha anunciat algunes mesures per evitar els contagis en aquestes infraestructures, entre les quals hi ha reforçar la higiene al transport públic. Tot i això, alguns experts apunten que és gairebé impossible contagiar-se’n al transport públic.
A les estacions de metro ja hi ha missatges per megafonia que recomanen als usuaris que prenguin mesures individuals de prevenció. En diferents idiomes es demana als viatgers que es rentin les mans sovint i que si han de tossir o esternudar ho facin amb el revés del colze.
D’altra banda, l’Ajuntament recomana a les empreses que flexibilitzin els horaris d’entrada i sortida. D’aquesta manera, els trajectes en transport públic no es concentrarien i s’evitarien les aglomeracions en hores punta. Aquest consell s’afegeix al de permetre el teletreball sempre que sigui possible.
L’objectiu d’aquestes mesures és que no hi hagi acumulacions de gent. Precisament, aquest dimecres la Generalitat ha prohibit a tot Catalunya les aglomeracions de més d’un miler de persones. En aquest mateix sentit, l’alcaldessa de Barcelona ha demanat abaixar el ritme de la ciutat durant 15 dies.
Justament, el Govern espanyol ha explicat que les restriccions en altres àmbits beneficien també el transport públic. Per exemple, el tancament de les escoles a Madrid, una de les zones més afectades pel covid-19, afavoreix la reducció de passatgers als transports col·lectius.
Aquestes, però, poden no ser les úniques mesures que s’apliquin a la mobilitat col·lectiva. L’AMB acollirà una reunió aquest dijous amb els agents i els operadors dels diferents mitjans de transports públics. Tot plegat arriba després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) hagi declarat la pandèmia mundial pel coronavirus.