L’ICUB ha anunciat aquest dimecres que, com a norma general, s’anul·len tots els actes de més de 1.000 persones, tant en espais tancats com a la via pública. També es limitarà a un terç de la capacitat de l’espai l’aforament de la resta d’activitats de format més petit que es facin en llocs tancats com teatres, cinemes o auditoris. Aquestes mesures es prenen per donar resposta a les limitacions establertes per l’Ajuntament i la Generalitat per fer front al coronavirus.

Els museus i sales d’exposicions seguiran l’activitat habitual i mantindran l’aforament d’un terç. Les activitats amb infants es mantindran sempre que no es barregin diferents grups de classe i només s’anul·laran aquells tallers en què hi hagi manipulació d’objectes.

També les biblioteques, els centres cívics i altres equipaments culturals de proximitat estaran oberts i amb l’activitat habitual excepte els tallers adreçats a gent gran, que s’anul·laran. A les sales tancades d’accés lliure d’ús compartit, com les aules multimèdia o les sales d’exposicions, s’aplicarà la norma d’un terç de l’aforament.

La Dansa Quinzena Metropolitana, a estudi

L’ICUB també ha anunciat que aquest dijous s’analitzarà com afectaran les restriccions la Dansa Quinzena Metropolitana, que està previst que comenci dissabte, 14 de març. La decisió es comunicarà demà a partir de les 13 h.

L’ICUB alerta que aquestes normes poden canviar si el Govern o la Generalitat donen indicacions noves. En l’àmbit de la cultura, al llarg d’aquest dimecres també s’han conegut cancel·lacions i limitacions en l’aforament de cinemes, teatres i sales de concerts.