coronavirus catalunya

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ja qualifica el brot del coronavirus com una pandèmia, després de l’increment elevat dels casos de covid-19 detectats els últims dies a diversos països del món. El director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha informat que el nombre d’infectats en les últimes dues setmanes s’ha multiplicat per 13 fora de la Xina, que va ser epicentre del brot. Actualment, al conjunt del planeta n’hi ha més de 118.000 casos i 4.291 persones mortes.

“Estem profundament preocupats tant pels nivells alarmants de contagi i la gravetat com pels nivells alarmants d’inacció“, ha dit Adhanom. El director general de l’OMS ha demanat a tots els països que aconsegueixin un “bon equilibri” entre “protegir la salut, minimitzar l’impacte econòmic i social i respectar els drets humans”.

L’OMS confia a poder controlar la pandèmia

Adhanom Ghebreyesus ha destacat que “mai abans s’havia vist una pandèmia per coronavirus i mai s’havia vist una pandèmia que pugui ser controlada al mateix temps”. En aquest sentit, el director general de l’OMS confia que el brot es pugui controlar sempre que els governs dels diversos països prenguin mesures “urgents i agressives”. “Tots els països poden canviar el curs d’aquesta pandèmia”, ha afegit el director general de l’OMS.