L’Ajuntament de Barcelona demana assumir un canvi d’hàbits per protegir els col·lectius més vulnerables del coronavirus. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat en una entrevista al ‘bàsics’ que cal que els barcelonins deixin de fer “tot allò que sigui prescindible” per aconseguir abaixar el ritme de la ciutat. Això inclou, segons ha dit, “fer un ús racional de la vida social i col·lectiva”. L’objectiu és “guanyar temps per alentir l’increment de contagis i així protegir les persones més vulnerables, és a dir, la gent gran i els malalts crònics”, ha concretat Tarafa.

Per reduir les possibilitats de contagi per covid-19, aquest dimecres el consistori ha anunciat el tancament, almenys durant dues setmanes, dels 58 casals de gent gran de la ciutat i la suspensió d’activitats enfocades a aquest col·lectiu en equipaments públics. La regidora de Salut també ha posat en relleu el paper que té en aquesta crisi la xarxa veïnal de Barcelona.

Acompanyar els més vulnerables

En l’entrevista al ‘bàsics’, Tarafa ha demanat estar al costat dels col·lectius que necessiten més acompanyament, i n’ha posat d’exemple la possibilitat d’organitzar-se en els blocs de pisos per tal d’ajudar a fer la compra persones grans. Sempre, ha matisat, tenint en compte que “l’Ajuntament no deixarà d’assumir la seva responsabilitat”. En aquest sentit, ha explicat que s’ha reforçat el servei de teleassistència per comprovar que els usuaris estiguin assabentats del procediment a seguir si es troben malament. Segons la regidora, “el millor acompanyament davant la por i el neguit és la pedagogia i la transparència”.

Tancament d’escoles: “Hem de trobar l’equilibri”

Davant la possibilitat de tancar escoles per evitar transmissions, Tarafa ha demanat prudència i analitzar la situació amb cautela: “Hem de trobar l’equilibri”, ha assegurat. “Els nostres infants, quan tanquem l’escola, se’n van a casa dels avis o juguen conjuntament al parc més proper de casa”. En tot cas, la regidora assegura que se seguiran en tot moment les indicacions del Departament de Salut.