accident ronda litoral barcelona

La Guàrdia Urbana de Barcelona podria tenir aviat pistoles Taser, una reivindicació que fa temps que fan els sindicats policials. Segons el sindicat el CSIF, l’intendent del cos Pedro Velázquez, els va confirmar en una reunió que l’Ajuntament destinarà 65.000 euros aquest any a comprar els dispositius i, de cara al 2025, 75.000. Es tracta, però, d’una informació que no confirmen des del consistori.

Fonts municipals només asseguren que l’Ajuntament estudia l’adquisició de dispositius conductors d’energia, i que tenen un protocol d’ús establert pel Parlament de Catalunya per a totes aquelles policies que el fan servir.

Precisament, el sindicat SIP-FEPOL va demanar aquest dilluns que la Guàrdia Urbana de Barcelona disposi de pistoles elèctriques tipus Taser perquè els agents puguin actuar davant incidents perillosos sense haver d’utilitzar les armes de foc ni exposar-se a un possible atac.

Els Mossos ja n’utilitzen

Els Mossos d’Esquadra ja utilitzen les pistoles elèctriques de tipus Taser a Barcelona des del 2019 i algun cop ha transcendit quan les han hagut d’utilitzar. En algunes ocasions, tant Ciutadans com el Partit Popular han fet la mateixa reclamació per a la policia local de Barcelona que fa ara el sindicat policial.