El Funicular del Tibidabo, amb gairebé 120 anys d’història, tancarà les portes per reformar-se i esdevenir la Cuca de Llum. És el nom amb el qual es batejarà el nou funicular del parc, ja que es convertirà en una atracció amb l’objectiu d’augmentar l’experiència de l’usuari. La nova reforma impulsada per l’Ajuntament té per objectiu incorporar actualitzacions a més de millorar la seguretat i facilitar el manteniment.

Les obres estan previstes que comencin el setembre del 2019 i acabin l’agost del 2020, i, per aconseguir-ho, compten amb un pressupost de 18,03 milions d’euros. El trajecte tindrà una durada de només tres minuts aproximadament. Durant aquest temps, l’usuari podrà gaudir de les vistes, ja que afegiran uns finestrals panoràmics a l’inici del vagó. Per fer-ho, s’eliminarà la cabina del pilot i s’incorporarà un sistema de control remot. A més a més, s’afegiran pantalles interactives i tauletes electròniques per atraure els nens.

El més destacat de la reforma seran les millores tècniques del funicular que permetran augmentar la seguretat del trajecte. S’afegiran elements antiincendis i es canviarà el sistema d’obertura i tancament de portes automàtic per millorar l’accés a persones amb mobilitat reduïda. Fins i tot, es pretén canviar el sistema d’il·luminació de la cabina per fomentar les rutes nocturnes i que la llum del vagó no impedeixi veure les vistes.