vol cancel·lat aeroport

La plantilla de la companyia Finnair a l’aeroport de Barcelona-el Prat farà vaga els dos últims caps de setmana del mes d’agost (18 i 19 i 25 i 26) i el primer de setembre (1 i 2), si no s’arriba a un acord aquest dimarts, 14 d’agost, en la mediació que hi ha prevista al Departament de Treball.

La Unió Sindical Obrera assegura que els 50 treballadors de la companyia a Barcelona fa cinc anys i mig que treballen amb precarietat perquè estan contractats a través d’una empresa temporal, anomenada Atlas Servicios Empresariales. Els treballadors reclamen la categoria professional de tripulants de cabina, ja que ara apareixen en la nòmina com a “auxiliars administratius”, un fet que provoca que no se’ls reconeguin els riscos professionals, ni els protocols de prevenció del sector aeri.

Els treballadors de la companyia finesa exigeixen també una millora salarial. L’USO lamenta que, malgrat que alguns treballadors acumulen més de 30 anys d’experiència en companyies aèries regulars, el seu sou com a tripulants de cabines se situa entorn dels 1.200 euros al mes, que consideren un “salari per sota fins i tot de les pitjors companyies de baix cost”.

Finnair realitza quatre trajectes diaris, dos en cada sentit, entre Barcelona i Hèlsinki. El cap de setmana es fan fins a sis trajectes. El nombre de passatgers afectats per cada vol és al voltant de 200 persones.