L’associació Elite Taxi ha denunciat públicament aquest dimecres que 18 taxistes han patit atacs als seus vehicles durant la nit. Segons ha explicat Cesc Roca, membre de l’associació, els conductors han trobat els cotxes amb desperfectes com ratllades o vidres trencats. I això ha passat, ha dit, tant a vehicles que eren al carrer com a d’altres aparcats a l’interior de pàrquings de Barcelona i altres municipis de l’àrea metropolitana. Roca ha qualificat els fets “d’atac premeditat i per fer mal” i considera que pot ser “una represàlia per la vaga”, en referència a l’aturada que van fer els taxistes la setmana passada per protestar contra les VTC. Afirma, a més, que és una situació que es repeteix des de fa temps.

Els Mossos d’Esquadra han dit a betevé que no tenen constància que s’hagi presentat cap denúncia per aquests fets. Des del sindicat Elite, Roca explica que molts taxistes no presenten denúncia per no perdre temps. “El taxista només pensa a reparar el vidre i posar-se a treballar”, ha dit.

Fotografies antigues

Com a prova, Elite ha difós fotografies de taxis amb vidres trencats i altres desperfectes, però algunes d’aquestes imatges no són actuals. En una nota publicada a Twitter, Elite reconeix que “s’han barrejat algunes imatges de danys anteriors” i demana disculpes “per aquest error i les molèsties que hàgim pogut causar”.