Campanya de control de velocitat
Campanya de control de velocitat

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa una campanya de controls intensius per al compliment dels límits de velocitat. Les infraccions per velocitat han estat un factor determinant en un 17,2 % dels accidents amb víctimes en zones interurbanes durant el primer semestre del 2018 i, per això, el SCT incideix en la necessitat de controlar aquest factor de risc. Més encara tenint en compte que la velocitat mitjana dels usuaris de les vies ha augmentat un 11 % respecte a les dades del mateix semestre de l’any passat.

La campanya ha començat aquest dilluns i s’allargarà fins diumenge, 12 d’agost. El SCT explica que es fa coincidint amb el període de vacances del mes d’agost perquè es produeix un gran augment de la mobilitat a les carreteres catalanes. No obstant això, aquesta no és la primera campanya de control de la velocitat excessiva que es realitza el 2018. Al maig se’n va dur a terme una altra, que va finalitzar amb un total de 17.850 denúncies. Aquesta xifra representa que un 9,38 % dels vehicles controlats van ser sancionats.

A més de controlar la velocitat, la campanya s’aprofitarà per detectar el consum de drogues i alcohol entre els conductors. El SCT avisa que el consum d’aquestes substàncies ja és un dels principals factors de la sinistralitat viària i un agreujant important de la lesivitat.

Campanya en àmbit europeu

El control de la velocitat és una de les línies d’acció principals en els programes de seguretat viària de la Unió Europea. Per això, la campanya es realitzarà de manera simultània a la resta de l’estat espanyol i a més de 25 països europeus.