La primera gran actuació per retirar amiant de la xarxa de metro ja està en marxa. Aquest Divendres Sant, a la matinada, han començat les tasques per alliberar l’estació de la Verneda d’aquest material. Estarà tancada fins al proper Dilluns de Pasqua, 22 d’abril. Els treballs han engegat un cop ha finalitzat el servei habitual del suburbà, a les dues del matí.

Operaris treballen a l'estació de la Verneda

Els operaris ja estan en plena feina, però ha calgut preparació. Poc després que els combois deixessin de circular, han baixat tot el material a l’interior de l’estació i han preparat l’espai per fer la retirada de les planxes de fibrociment amb amiant. Tenen una dimensió d’uns 900 metres quadrats. Un cop retirades, es muntaran planxes de policarbonat als llocs on sigui necessari per canalitzar possibles filtracions.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Tota la informació sobre l’amiant a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/amiant/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Quant de temps estarà tancada la Verneda?

Els treballs s’allargaran quatre dies, coincidint amb els festius de Setmana Santa:

  • Divendres, 19 d’abril
  • Dissabte, 20 d’abril
  • Diumenge, 21 d’abril
  • Dilluns, 22 d’abril

Durant aquest temps, l’estació de la Verneda està tancada, tant per als viatgers com per als trens, que no poden circular per les vies. La raó és que l’amiant que s’ha de retirar és, en bona mesura, al sostre de la zona de vies. La previsió és que la Verneda reobri dimarts, 23 d’abril (dia de Sant Jordi), a les 5 h.

Afectacions i transport alternatiu

metro la verneda tancat

Com que els trens no poden circular per l’estació de la Verneda, l’L2 queda dividida en dos trams. Hi ha servei:

  • entre Paral·lel i la Pau
  • entre Sant Adrià – Artigues i Badalona – Pompeu Fabra

A més, TMB ofereix una alternativa per als viatgers que hagin de fer tot el trajecte:

  • hi ha una freqüència de pas reforçada de l’autobús H10 (que uneix la plaça de Sants amb l’Olímpic de Badalona)

La retirada de les planxes de fibrociment amb amiant de l’estació de la Verneda és la primera actuació que impulsa TMB contra la presència d’aquest component a la xarxa de metro. A banda de treballs d’aquest tipus, l’empresa farà un mostreig d’aire i d’elements sòlids a diverses estacions per detectar-hi presència d’amiant.