Una cinquantena de persones s’han manifestat a la parada de la Barceloneta, a la Línia 4, la groga.Denuncien l’agressió que va patir, en la mateixa parada a mans d’un agent de seguretat, un suposat carterista

. L’Espai de l’Immigrant ha convocat aquesta concentració perquè veu una “motivació racista” en l’actuació de l’agent de seguretat i també nega, tal com afirma TMB, que el noi agredit sigui un carterista habitual. A més, l’entitat denuncia que en l’actuació del vigilant de metro es va aplicar una “violència desproporcionada” i que, per tant, va cometre un abús d’autoritat.

L’advocat apunta als vigilants del metro

L’advocat de l’Espai de l’Immigrant, Guillermo, Bernat, considera que els vigilants del metro de Barcelona s’estan extralimitant darrerament en les seves funcions, ja que no tenen la potestat de fer fora de la xarxa de metro els delinqüents. Bernat també parla de violència sistemàtica dels agents que ja han estat investigats per accions  similars a l’estació de Sants i la de Plaça de Catalunya. Per això, insta l’Ajuntament ha formar els agents de seguretat per evitar situacions racistes.