El vídeo de l’actuació d’un agent de seguretat del metro en què redueix un presumpte carterista ha encès el debat sobre el protocol d’actuació davant els casos de furt al suburbà. En les imatges, publicades a Twitter pel diputat al Parlament Ruben Wagensberg, es pot veure com l’agent encasta un noi contra la paret i li toca la cara.

Wagensberg ha explicat a betevé que el vigilant de seguretat ha arribat a l’andana i ha demanat a dos nois que marxessin “amb una certa provocació”. També ha assegurat que no han ofert resistència i han tractat de parlar amb ell “de forma pacífica”.

Fonts de TMB han assegurat a betevé que es tracta d’un carterista habitual del metro i que només el freqüenta amb l’única finalitat de cometre furts. A més, TMB ha assegurat que la tarda d’aquest divendres ha estat intensa i s’han tret carteristes de la Línia 4. L’empresa no ha fet referència a l’actuació en concret de l’agent de seguretat però ha puntualitzat que la feina del cos consisteix a “impedir que actuïn” i fer-los fora.