tren de renfe a l'andana

La circulació de trens no es veurà pràcticament afectada per la vaga de treballadors convocada a Adif aquest dimecres. El sindicat Comissions Obreres, que és el més majoritari a l’empresa, s’ha desmarcat de l’aturada però la mantenen tant els controladors ferroviaris com el Sindicat de Circulació Ferroviària. Tot i així els serveis mínims que s’han decretat garanteixen la circulació del 95 % dels trens. S’han cancel·lat 46 trens, 19 d’alta velocitat i llarga distància. Els usuaris poden consultar l’estat del servei en aquest enllaç.

CCOO desconvoca l’aturada

El sindicat Comissions Obreres ha suspès la convocatòria de vaga després de rebre una carta de la Direcció de Recursos Humans d’Adif en què s’exposa que el nou conveni de la companyia ha estat valorat favorablement per la Comissió de Seguiment de Negociació Col·lectiva de les Empreses Públiques. De fet, el sindicat havia convocat l’aturada com a mesura de pressió pel fet que el conveni col·lectiu encara no havia entrat en vigor tot i l’acord amb els sindicats del desembre passat.

De moment, CCOO manté la segona de les dues jornades de vaga, la del 26 d’abril, en espera del resultat de la reunió dels sindicats amb la direcció de l’empresa que hi ha prevista el dia 24. Sí que faran l’aturada del 26 d’abril des del col·lectiu de controladors ferroviaris d’Adif i el Sindicat de Circulació Ferroviària.

Canvi o reemborsament del bitllet

Renfe ha informat que els viatgers amb bitllets comprats amb antelació per a serveis que hagin resultat afectats per la vaga podran sol·licitar-ne el canvi o reemborsament sense cost addicional tant a les estacions com a les agències de viatges.