Durant la segona fase de la Setmana Santa s’espera que la mobilitat sigui força complicada. Només entre dijous des de les 15 hores i fins divendres a les 15 h sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona uns 345.000 vehicles. També hi haurà una gran concentració de turismes en l’operació tornada que serà des de les 12 h de diumenge, 21 d’abril, fins a les 0 h de Dilluns de Pasqua, 22 d’abril. S’espera que tornaran a casa uns 557.000 vehicles.

Més patrulles de paisà

El Servei Català de Trànsit ha incrementat durant aquests dies els vehicles de paisà o espiells per caçar “in fraganti” els conductors infractors. Trànsit ha denunciat que les patrulles camuflades s’han topat amb conductors que es rentaven les dents, una dona que donava el pit al fill sense el cinturó cordat i diversos homes afaitant-se. A més, ha dit que s’han trobat conductors que han rebut dues multes en un dia per cometre la mateixa infracció: per exemple, un motorista sancionat dos cops per avançar en línia contínua en una carretera.

En 3,5 mesos els vehicles de paisà han interposat 17.443 denúncies, 7.000 més que en el mateix període de l’any passat.

El Servei Català de Trànsit valora positivament la nova normativa europea

Trànsit veu amb bons ulls la nova normativa de seguretat que ha aprovat aquesta setmana la Unió Europea. És una regulació que preveu instal·lar als cotxes nous, a partir del 2022, controladors de velocitat, sistemes per evitar la distracció del conductor o caixes negres per determinar les causes d’un accident.

41 morts a la carretera

Des de l’1 de gener i fins al 15 d’abril del 2019 van morir 41 persones a les carreteres catalanes. Aquesta xifra suposa un descens del 25 % respecte al mateix període de l’any passat. Tot i això, Trànsit demana als conductors prudència i que extremin les mesures de seguretat durant la conducció.