Els taxistes posaran dijous dia i hora a la propera mobilització del sector. Serà una protesta i no pas una vaga, segons ha explicat el portaveu d’Elite Taxi, Alberto “Tito” Álvarez, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé. “El taxi es defensarà perquè hem esgotat la via del diàleg”, ha afirmat Álvarez. Els taxistes sortiran al carrer per reclamar la regulació del sector arran de la pandèmia del coronavirus perquè, tal com assegura el portaveu d’Elite Taxi, “la situació és tan greu que hem de fer sortir la gent al carrer”.

Les principals associacions i sindicats dels taxistes s’han reunit aquest dimarts a la tarda i han acordat trobar-se de nou aquest dijous, 2 de juliol, juntament amb l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) per trobar una solució al conflicte. Serà després d’aquesta trobada quan el sector decidirà “quin tipus de mobilització tindrem”, ha explicat Tito Álvarez.

Una caiguda de fins al 80 % d’ingressos

Els taxistes demanen a l’Institut Metropolità del Taxi que reguli l’oferta de taxis que hi ha al carrer i permeti sortir el 50 % de la flota diàriament. De fet, Alberto Álvarez ha criticat que actualment els taxistes pateixen “en molts casos una caiguda del 80 % dels ingressos”. Per la seva banda, l’IMET assegura que no té competències per regular l’oferta. “Si no ens posen damunt la taula aquesta regulació, protestarem”, ha sentenciat Tito Álvarez.

Més enllà de la sobreoferta de taxis al carrer, Elite Taxi també denuncia la proliferació de vehicles de Cabify que incompleixen la normativa sense rebre cap sanció: “Circulen impunement i estan agreujant la situació”, ha dit Tito Álvarez.