El sector del taxi tornarà a mobilitzar-se al carrer durant la setmana del 17 de maig. Aquesta vegada ho farà contra Cabify i les llicències de VTC de la ciutat. En una nota de premsa, Elite Taxi denuncia que “es riuen de les nostres institucions, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra” i que no compleixen la normativa. Diuen que “el descontrol de les llicències de VTC és insostenible”.

Afirmen que tot i que ara les empreses de llicències de VTC tenen “menys vehicles per la pandèmia”, d’aquí a poques setmanes la ciutat tornarà a omplir-se d’aquests cotxes. El sector diu que entén que “són temps difícils per a tothom”, però que no està disposat a veure com “incompleixen les normes sistemàticament”.

Sancions de fins a 2.000 euros

És per això que Elite Taxi demana que s’apliquin les sancions als cotxes que no compleixin la llei segons marca el reglament. Per exemple, per no portar el distintiu que els identifica com a llicència de VTC o per circular per la via pública “a la recerca de clients”. Elite Taxi també demana multes per no respectar la precontractació dels 15 minuts (el temps mínim que ha de passar perquè puguin oferir el servei). Afirma que les sancions, en aquests tots aquests casos, van dels 600 als 2.000 euros. Diu, a més, que ha detectat que “aquests vehicles porten la ITV caducada”.

Per això solicitarà els permisos per iniciar un calendari de mobilitzacions a partir del 17 de maig. Demana a les administracions que “facin complir la llei”.

Uber, també en el punt de mira

Tot i que en aquesta ocasió les protestes se centraran contra Cabify i les empreses de llicències de VTC, els taxistes també vigilen de prop Uber. De moment, la plataforma ha obtingut el permís de l’IMET per operar a Barcelona amb la tarifa 3, la del preu tancat. Segons la companyia, però, molts taxistes no volen treballar amb ells per por a les represàlies del sector.