multa patinet elèctric

La Guàrdia Urbana continua intensificant el control sobre els vehicles de mobilitat personal (VMP), com els patinets elèctrics. El resultat d’aquesta vigilància sorprèn per l’elevat nombre d’infraccions detectades. En només una setmana, del 19 al 25 d’abril, s’han interposat 1.129 denúncies a patinets elèctrics.

Els tres primers mesos de l’any, la Guàrdia Urbana va interposar 4.373 denúncies a conductors de patinets elèctrics, una xifra elevada tenint en compte que en tot el 2020 se’n van posar 8.501. 

Davant d’això, l’Ajuntament es planteja que els usuaris de patinet elèctric hagin de dur obligatòriament casc, una assegurança de responsabilitat civil, i altres elements de seguretat (com llums i reflectants). També vol plantejar a la DGT, que es pugui retirar el patinet a qui cometi infreccions greus o reiterades.

Un de cada tres multes, per circular per la vorera

Entre les tres infraccions més freqüents hi ha la de circular per la vorera (35 %), no obeir un semàfor en vermell (17 %) i utilitzar auriculars (15 %).

Arran de la proliferació creixent d’aquests vehicles de mobilitat personal, i l’elevat nombre d’infraccions, la Guàrdia Urbana recorda a través de Twitter quina és la normativa que se’ls aplica per circular per la ciutat.

Quina és la normativa dels patinets?

La nova normativa estatal va entrar en vigor el 2 de gener i prohibeix, entre d’altres, que aquests vehicles de mobilitat personal circulin per les voreres o per zones de vianants. Tampoc no poden circular a més de 25 km/h.