El sector del taxi encara una setmana que ha de ser decisiva. Està previst que aquest divendres el govern català els exposi el decret llei que ha de regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC). Després d’aquesta trobada, els taxistes es reuniran en assemblea per valorar-ho i de la trobada en podrien sortir mobilitzacions. Segons Noel Moreno, d’Elite Taxi, la resposta podria tenir lloc el mateix divendres. “No crec que esperin a dilluns que ve”, ha dit al programa ‘bàsics’. Moreno ha afegit que “el sector vol sortir al carrer” i que el Mobile World Congress encara és un objectiu.

Noel Moreno ha defensat que els taxistes volen que la normativa diferenciï els dos sectors. Per això, han traçat dues línies vermelles: que les contractacions de serveis de VTC s’hagin de fer amb 12 hores d’antelació i que els vehicles hagin de tornar a la base. Moreno ha conclòs que els taxistes donen “tota la confiança” al govern.

Aquest dimarts al matí, Elite Taxi, Sindicat del Taxi (STAC) i Plataforma Integral Taxi oferiran una roda de premsa per exposar els seus arguments.