Representants veïnals de la zona denuncien la degradació de diversos blocs d’habitatges amb aluminosi al Besòs i el Maresme i demanen mesures urgents per fer front a la situació. També volen que l’Ajuntament impulsi un pla de rehabilitació integral per solucionar els problemes estructurals dels pisos.

Promocions públiques d’origen

Els afectats expliquen que tot i que ara són de titularitat privada, els va construir l’administració com a habitatge de protecció oficial. Han portat la queixa al Districte Municipal de Sant Martí amb l’objectiu que l’elevi a la Generalitat i, fins i tot, a Europa per posar en marxa un pla de reforma dels habitatges que, adverteixen, ha de venir acompanyat també de mesures socials.

Reclamen un pla de rehabilitació efectiu

Consideren que s’hauria de trobar una solució política al problema d’aluminosi al Besòs i el Maresme que fa anys que denuncien les entitats de la zona. Des de la plataforma Per un barri digne diuen, a més, que el sistema d’ajuts per a les comunitats de veïns no és efectiu a la pràctica a causa dels habitatges ocupats o abandonats. S’ubiquen, sobretot, entre els carrers d’Alfons el Magnànim, Llull i Sant Ramon de Penyafort. Per això reclamen revisions gratuïtes, l’aplicació de les mesures necessàries imminentment i també un pla de rehabilitació integral en l’àmbit de tota la zona afectada en segona instància.

Els veïns viuen amb por

Els veïns mostren que hi ha edificis on les bigues ja són visibles des del pis de sota i els surten esquerdes. Tenen por que caigui l’edifici a causa de l’aluminosi i els problemes estructurals que denuncien. Adverteixen que les administracions han d’assumir responsabilitats, ja que moltes famílies que hi viuen es troben en situació de vulnerabilitat.