Imatge cedida per @PackMillan

Un tren buit que anava en direcció a Montcada ha patit una avaria mecànica en un dels frens. El fregament de ferro ha generat fum i una forta olor de cremat a l’estació de Plaça de Catalunya. Això ha fet pensar a alguns passatgers que hi havia un incendi. Els tècnics de Renfe hi han estat treballant i ja han solucionat la incidència.

El servei s’ha vist interromput durant una estona. La resta de trens s’han hagut de desviar per Passeig de Gràcia per poder continuar amb el seu recorregut. De retruc, han quedat retards de més de mitja hora a les línies R1, R3 i R4 de Rodalies. Renfe assegura que s’anirà recuperant la normalitat de forma progressiva.

Aquesta no ha estat la primera vegada que hi ha una avaria d’aquestes característiques a l’estació de Plaça de Catalunya. També n’hi ha hagut en altres punts de la xarxa, com ara l’estació de Sants.

Afectacions també al metro

El fum s’ha escampat pel túnel de l’estació de Plaça de Catalunya, un espai que connecta amb la parada de metro. El servei del suburbà se n’ha vist afectat. Els combois han deixat d’aturar-se tant a la parada de Catalunya com a l’estació d’Universitat “per la presència de fum”. A mesura que s’ha anat ventilant l’espai s’ha pogut recuperar la normalitat.