El Jordi és un veí de Nou Barris que, a vegades, aparca el seu cotxe uns minuts a tocar d’un gual que hi ha davant del seu domicili, un espai on està prohibit estacionar perquè hi ha l’accés al garatge d’una altra finca. La setmana passada, però, quan el Jordi va tornar al seu vehicle —un Tesla valorat en 80.000 euros—, no se’l va trobar tal com l’havia deixat: estava ratllat.

A través de les càmeres que hi ha integrades al cotxe, va veure exactament què havia passat. Una dona va ratllar-li el cotxe amb les claus de casa. Era la veïna que viu a la finca on el Jordi va estacionar el seu vehicle.

“Vaig anar a parlar amb ella i a ensenyar-li el que va fer”, ha relatat el Jordi en una entrevista al programa ‘bàsics‘, de betevé. Com que la veïna no va voler parlar-ne, segons ha explicat el Jordi, va decidir denunciar els fets als Mossos d’Esquadra.

Què hi diu la veïna?

‘bàsics’ també s’ha posat en contacte amb la veïna per conèixer la seva versió. Tot i que ha preferit no fer declaracions davant de càmera, assegura que està molt penedida d’haver ratllat el cotxe del Jordi i que està disposada a pagar el que costi la reparació.

També ha dit a un equip del programa que està tipa de trobar-se vehicles estacionats davant de casa seva, un fet que li impedeix accedir al garatge amb el seu cotxe o treure’l quan ha de marxar.

Els maldecaps, assegura, són constants. Tot i que truca a la grua perquè s’endugui els cotxes mal aparcats, perd molt de temps esperant que retirin el vehicle i, mentrestant, com que el carrer és molt estret, no troba lloc per deixar el seu.

1.100 euros de reparació: qui se’n farà càrrec?

L’import de la reparació és de 1.100 euros. Tot i que en un primer moment el Jordi va voler que l’assumís la dona, s’ho ha repensat. Després de parlar amb ella, ha decidit que ell es farà càrrec de la reparació. De fet, ha detallat que ja ha pagat la franquícia corresponent a l’assegurança, uns diners que assegura que no demanarà a la veïna.

El Jordi ha intentat retirar la denúncia, però els Mossos d’Esquadra no li ho han permès. Els agents li han explicat que, com que es tracta d’un fet delictiu, han d’investigar què ha passat. Per tant, el Jordi ha explicat que quan se celebri el judici es negarà que la veïna pagui res.

Demanen una pilona mòbil al gual

La veïna i el Jordi coincideixen en una cosa més: cal instal·lar una pilona al carrer per posar punt final al problema. Per això, ha fet una crida al districte de Nou Barris per aconseguir que hi instal·lin un element que no permeti els vehicles aparcar-hi.

El Jordi ha après la lliçó i la veïna, també. Una història que demostra, tal com ha conclòs el Jordi, que “d’una cosa que va començar malament, se li pot acabar donant la volta”.