L‘1 de gener és la data prevista per a l’entrada en servei de la zona de baixes emissions (ZBE), que ha de permetre treure de la circulació els vehicles més contaminants. Afecta, principalment, l’àrea que queda dins del perímetre de les rondes de Barcelona.

És per això que l’Àrea Metropolitana (AMB) ha iniciat una campanya informativa perquè tots els conductors amb algun vehicle afectat per aquesta mesura ambiental coneguin en detall el tipus d’afectació que els suposarà l’entrada en vigor de la mesura.

Zona de baixes emissions a Barcelona

La campanya consisteix, a la vegada, en l’estrena d’un web que detalla tota mena d’informació: quins són els vehicles afectats per la mesura, quina és l’àrea de restricció per a la circulació i on són físicament les alternatives de mobilitat amb transport públic als punts de restricció.

Alhora, el web permet la sol·licitud de permisos especials per a aquells que, pels motius que siguin, necessitin entrar al perímetre de la ZBE amb un vehicle contaminant. Es tracta d’una moratòria de 10 dies, administrables durant tot l’any vinent, a un cost de dos euros —amb rebaixes per a les rendes més baixes.

L’entrada al centre de la ciutat amb un vehicle no autoritzat estarà sancionat amb multes, que, en aquest cas, s’aplicaran a partir de l’1 d’abril.