La plataforma veïnal Eixample Respira, que vol rebaixar els nivells de contaminació a Barcelona, ha proposat que per Sant Jordi s’estableixi una àrea sense cotxes d’uns 0,5 km2. Els talls que proposen afectarien el perímetre comprès entre els carrers de Balmes, Diagonal, Pau Claris i la Gran Via. Segons Guille López, de la plataforma, “es tracta d’una oportunitat per fer un pas endavant i mostrar una ciutat sense cotxes”.

Vol que la proposta es voti el 12 desembre al ple del districte

Els veïns estan explicant la proposta als diferents grups municipals perquè el 12 de desembre es pugui votar al plenari del districte. En cas que sortís endavant s’hauria de votar després en el plenari municipal.

mapa Sant Jordi Eixample Respira

La proposta recull 19 talls de trànsit:

  • dos a les insterseccions amb la Diagonal
  • dos a les interseccions amb la Gran Via
  • vuit a les interseccions amb Balmes
  • set a les interseccions amb Pau Claris

Segons explica l’associació, amb aquesta mesura s’aconseguirà gaudir d’un “Sant Jordi més segur, sense contaminació, sense soroll i amb espai per passejar tranquil·lament”.

L’entitat ha explicat que l’Ajuntament va promoure talls de trànsit a diferents trams de la rambla de Catalunya l’any passat per Sant Jordi que van provocar aglomeracions de vehicles en punts com el carrer de València amb la rambla de Catalunya. Per això volen que s’ampliï aquesta àrea sense vehicles per evitar saturació de trànsit a tota la zona de l’Eixample, que concentra molts ciutadans celebrant Sant Jordi.