L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat la nova xarxa de bus metropolità d’altes prestacions, que es vertebrarà amb els nous serveis AMB Exprés i AMB Metrobús, que estaran formades per 21 línies en total.

El primer servei, el bus Exprés, tindrà set línies, més directes i més ràpides, sense fer parades i connectant els diferents municipis amb el centre de Barcelona. L’altra novetat, el Metrobús, es compondrà de 14 línies, amb un interval de pas inferior a 10 minuts (d’aquí ve el nom: un interval de temps similar al del metro).

Per desplegar la nova xarxa de bus metropolità es disposarà d’una flota de 230 autobusos, 100 dels quals seran nous i de baixes emissions: híbrids o elèctrics, la resta seran de l’antiga flota de busos.

Amb aquesta nova proposta de mobilitat, l’AMB fa un pas més en la consolidació del bus metropolità i continua apostant per aplicar mesures que portin als ciutadans a fer un canvi d’hàbits, apostant per un transport més sostenible i deixants el vehicle privat a casa.