Ja hi ha projecte per reformar l’estació de metro de Maragall, enllaç entre les línies 4 i 5. L’objectiu és que sigui accessible per a persones amb mobilitat reduïda l’any 2021. Aquest primer semestre del 2018 s’han de licitar les obres, s’adjudicaran a finals d’any i han de començar al 2019. Es tracta d’una intervenció complicada i per això, segons el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, caldrà fer una inversió més gran del que és habitual.

La Generalitat de Catalunya destinarà 11 milions d’euros per posar al dia una de les estacions de la ciutat que encara no és accessible. Enllaç de les línies 4 i 5, l’estació comunica comerços i equipaments de fins a tres districtes diferents: Horta-Guinardó, Sant Andreu i Nou Barris. Alicia Palau, de l’Associació de Veïns Joan Maragall del Guinardó, explica que “actualment no es pot accedir en cadira de rodes ni d’un cantó ni de l’altre. I no és accessible tampoc l’intercanviador”, i recorda que els veïns reclamaven la millora “des fa molt de temps.”

L’accés que més canviarà és el de la ronda del Guinardó que, de fet, aprofita una antiga sortida d’emergència. S’hi instal·larà un ascensor. N’hi haurà un altre just davant del punt conegut popularment com Els Quinze. També se substituiran les escales per les rampes en el tram de transbord entre línies. El que ja quedarà per al futur és acabar la
parada de la línia 9, que també s’ha de construir uns metres més enllà, a la plaça de Maragall.