L’AMB creu que és necessari la formalització d’un pla d’estabilització de les platges metropolitanes amb la resta d’administracions competents per fer front al problema. Mariano de Gracia, director del Servei de Platges de l’AMB, crida a les administracions locals, a la Generalitat i al Ministeri de Medi Ambient que es posin d’acord per impulsar un pla preventiu que eviti els efectes dels episodis de mala mar sobre les platges. Segons De Gracia, cal actuar amb “mesures correctores, amb elements que puguin frenar aquesta degradació“.

El temporal marítim de l’1 i 2 de març ha ocasionat problemes a la majoria de platges de l’àrea metropolitana. Tot i que enguany s’han detectat pèrdues de sorra importants, Mariano de Gracia explica que el d’enguany “no és un cas aïllat”. Diu que fa anys que el litoral de Barcelona i de l’entorn metropolità perden sorra. De Gracia apunta a diverses causes, entre les quals el canvi climàtic i les construccions i edificacions a primera línia de mar.

Un cop finalitzat l’episodi de mala mar, diversos operaris del servei de platges de l’AMB han estat treballant durant tota la setmana en les platges de l’àrea metropolitana. L’objectiu de deixar-les tal com estaven abans del fort onatge. S’han tornat a muntar elements desplaçats pel temporal (passeres, bancs, aparcaments per a bicicletes…), s’han retirat les importants acumulacions de sorra als pous de dutxa, dutxes i accessos i s’ha aportat sorra en zones de desnivell, entre altres actuacions. Un dels llocs d’actuació d’aquesta operació posttemporal ha estat a la platja de la Nova Mar Bella, un dels punts del litoral barceloní que resulta més afectats pels episodis de temporal marítim.

L’AMB vol deixar enllestides les platges abans de Setmana Santa, quan s’inicia la temporada de bany. De fet, el director del Servei de Platges diu que es tracta d’un espai públic “molt utilitzat, per més de 10 milions d’usuaris en temporada alta”. De fet, el 19 de març començaran les llaurades de les platges a la cuitat.