El vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia, reconeix que la reducció és “modesta”, però que permet estalviar cinc milions d’euros en els costos del servei. Badia apunta també que l’AMB no ha incorporat la pujada d’Aigües Ter-Llobregat —que proposava un 11,8 % d’augment“perquè no s’hauria d’haver produït”. 

L’AMB ha aprovat aquesta rebaixa després de revisar els costos finances, el cànon de salmorres, l’actualització de l’IPC i l’ajust del volum d’aigua subministrada. Les noves tarifes s’aprovaran en les properes setmanes.

Conflicte entre Agbar i l’AMB

Segons Aigües de Barcelona la proposta de rebaixa del preu de l’aigua és irregular i encara no és definitiva. La companyia afirma que el 18 de gener va proposar  a l’AMB l’augment del preu de l’aigua del 3,7% per fer front a la pujada de l’ATLL. Agbar assegura que en cas que l’ATLL no hagués proposat l’increment del preu, hagués sol·licitat una rebaixa del preu de l’aigua. L’Àrea Metropolitana disposava de 30 dies naturals per pronunciar-se o fer una contraproposta que, posteriorment, s’hauria sotmès a votació del ple de l’AMB. Tal i com assegura Aigües de Barcelona, aquesta resposta en forma de contraoferta ha arribat fora de termini. Per aquest motiu, Agbar ha tramitat la pujada del 3,7 % a la comissió de preus de la Generalitat mitjançant la fórmula del  silenci administratiu. Com a conseqüència, l’administració catalana haurà de dictaminar si s’apliquen els preus de l’Àrea Metropolitana o be la pujada proposada per Aigües de Barcelona.