bicibús Eixample

Aquest divendres 21 de gener s’estrena una ruta del bicibús per l’avinguda Diagonal, des de la cruïlla entre els carrers de Roger de Flor i València i fins a la plaça de la Glòries. La nova línia farà el recorregut per la calçada amb el suport de la Guàrdia Urbana i donarà servei a les escoles Ramon Llull, Gaia i Encants, i a l’EBM Leonor Serrano. La nova línia l’organitza l’AFA de l’Escola Gaia, amb el suport de la resta dels centres educatius.

Aquesta línia de la Diagonal tindrà el punt de trobada els divendres, a les 8.20 h, a la cruïlla de l’avinguda Diagonal amb el carrer de Roger de Flor. A partir d’aquí, circularà pel tram centra de la Diagonal fins a arribar a les 8.40 h als carrers d’Aragó i el Consell de Cent, on hi ha l’Escola Ramon Llull. Després continuarà fins a l’Escola Gaia, al carrer de Los Castillejos, i continuarà fins al carrer de Cartagena per arribar a l’Escola dels Encants i a l’EBM Leonor Serrano.

Barcelona ja té cinc rutes de bicibús

Amb la posada en marxa del bicibús per la Diagonal ja són cinc les rutes en funcionament a Barcelona. La primera va ser el bicibús de Sarrià, l’abril del 2021, que actualment no està en funcionament per problemes d’aparcament. Uns mesos més tard, al setembre, s’hi va sumar el bicibús de l’Eixample, que ja suma 15 edicions. Després va arribar, al desembre, la ruta de Sant Andreu de l’Escola 30 Passos, que es fa un divendres al mes. De fet, aquest divendres serà la segona edició del bicibús de 30 Passos.

Més de 35 escoles interessades a organitzar un bicibús

La iniciativa d’anar amb bicicleta a l’escola de forma segura els divendres no para de guanyar adeptes. De fet, actualment hi ha 35 escoles interessades a organitzar una ruta que passi pel seu centre. Davant d’això, però, la regidora de Mobilitat, Laia Bonet, alerta que aquesta “no pot ser una pràctica que s’estengui a totes les escoles cada dia”.