La del bicibús és una iniciativa que està agafant força a la ciutat de Barcelona. Aquest mateix divendres se n’ha estrenat una ruta amb sortida de la plaça del Doctor Letamendi, que fa un petit tram pel carrer d’Aragó. Ara bé, segons la regidora de Mobilitat, Laia Bonet, no és un projecte que es pugui generalitzar a tota la ciutat.

En una entrevista al programa ‘bàsics’, Bonet ha apuntat que en comparteix els objectius, però no veu factible que totes les escoles barcelonines ho poguessin implantar. Cal posar la iniciativa, diu, “en el context de la mobilitat de tota la ciutat”.

No és imaginable que aquesta sigui una pràctica que s’estengui a totes les escoles de la ciutat cada dia de l’any
Laia Bonet, regidora de Mobilitat
Reptes pendents d’anar en bici a l’escola

Considera que no és possible generalitzar-la perquè “no hi haurà prou Guàrdia Urbana per fer aquesta funció”, en referència a la reorganització del trànsit i el tall de carrers. I, en aquest sentit, recorda que la policia de Barcelona “tenen moltes altres funcions”. No obstant això, l’Ajuntament de Barcelona ha volgut donar suport explícit al projecte. El regidor de l’Eixample i d’Educació, Pau Gonzàlez, ha assistit a l’estrena de la nova línia del bicibús, que té un traçat horitzontal fins a la Model.

El vídeo d’un grup de nens anant a l’escola amb el bicibús de l’Eixample es fa viral a tot el món

El primer bicibús es va estrenar a Sarrià a l’abril i al setembre va arrencar la ruta per l’Eixample. Els impulsors d’aquesta iniciativa, però, demanen més facilitats per poder sumar-hi més famílies.