Aquesta setmana ha començat la segona fase la rehabilitació de la plaça de la Natura, al Parc Güell. Les feines es fan per millorar del sistema de drenatge de les aigües pluvials i la impermeabilització del sostre de la Sala Hipòstila, i han obligat a limitar parcialment l’accés a la plaça i també a la sala de les columnes.

De tota manera, durant les obres els visitants poden accedir a la part dreta de la plaça i continuar observant el banc ondulat de Gaudí i les vistes sobre la ciutat. Tot i això, la restauració permet tenir una visió poc habitual, la del sistema de recollida d’aigua que hi ha sota la plaça, normalment coberta i que ara està a la vista. Les obres s’allargaran fins a finals d’any.

Obres a la Sala Hipòstila al Parc Güell

Reaprofitament de l’aigua de la pluja

La plaça de la Natura té gairebé 3.000 metres quadrats de sauló, un material que filtra l’aigua de la pluja, i a través del sistema de drenatge la condueix a l’interior de les columnes de la Sala Hipòstila. Allà s’aboca a una cisterna que hi ha construïda a sota. El sistema, dissenyat per Gaudí, estava pensat per poder captar l’aigua de pluja per reaprofitar-la després per regar el parc.