trànsit a la ronda de dalt

Aquest diumenge és l’últim dia de vacances per a molts barcelonins, i això es traduirà en més densitat de trànsit a les carreres catalanes. El Servei Català de Trànsit ha previst prop de 250.000 desplaçaments de tornada a Barcelona per aquest diumenge, i per això s’espera que apareguin retencions lleus, sobretot a partir de les 17 h.

Una de la retenció més destacada ha estat a la Ronda de Dalt en direcció Llobregat, on s’han format cues de fins a 6 quilòmetres a causa de les obres. També hi ha hagut 4 quilòmetres de retenció a la C-55 a Castellgalí, i dos més a l’AP-7 a Viladasens (Girona) per un cotxe incendiat)

Aquest diumenge, a més, l’operació tornada coincideix amb l’entrada en vigor de la restricció de la circulació de camions i vehicles pesants a l’N-340 i l’N-240, després que el Govern espanyol hagi aprovat aplicar bonificacions per als transportistes en determinats trams de les autopistes AP-7 i AP-2.

Un any més, el Servei Català de Trànsit reclama als conductors “màxima prudència” a les carreteres. Des de principis d’any fins al  31 d’agost han mort a les carreteres catalanes 134 persones, és a dir, 30 persones més que el mateix període de l’any 2017, quan es van registrar 104 morts en accident. Aquest cap de setmana, a més, ha mort un motorista en un accident a l’N-230 al Pont de Suert (Alta Ribagorça).