Tot i que els trens d’alta velocitat ja fa anys que circulen per sota de la ciutat, encara se n’estan construint algunes sortides d’emergència. Comerciants i veïns del Camp de l’Arpa estan preocupats per l’impacte d’aquestes obres, que han obligat a tallar l’encreuament del carrer de Mallorca amb el d’Independència.

Els comerciants es queixen que les tanques d’obres han deixat moltes botigues pràcticament amagades. Tot i que l’impacte real es veurà al setembre, amb la tornada de vacances, hi ha negocis que ja s’han vist afectats pels treballs. Per exemple, Preparats, una botiga de plats casolans ubicada al carrer de Mallorca, té davant de la porta les tanques de les obres i la propietària del negoci, la Tania Maribel Torna, assegura que ara passen menys clients per aquell tram de carrer. En conseqüència, explica, els seus ingressos han baixat a la meitat.

Des de la sabateria Vogard també estan preocupats per com afectarà a la caixa els dos anys d’obres que s’han previst. La dependenta de la botiga, la Guadalupe Peña, assegura que l’Ajuntament havia promès cartells per fer més visibles els comerços però que encara no els ha col·locat.

Tot plegat ha comportat canvis de trànsit a la zona perquè les obres han obligat a tallar l’encreuament del carrer de Mallorca amb el d’Independència. Molts veïns lamenten que el recorregut que han de fer ara per aparcar el cotxe és molt més llarg i els que viuen just a sobre es queixen del soroll i la contaminació que els entra a casa.