L’alcaldessa, Ada Colau, ha comparegut a l’Ajuntament de Barcelona després de declarar als jutjats per la querella del propietari del Bloc Llavors, un edifici del Poble-sec. Ha assegurat que en matèria d’habitatge, el consistori sempre ha actuat de forma legal i que els treballadors actuen sempre “amb extrema professionalitat”. “No hi ha cas; no ho dic jo, ho va dir la mateixa jutgessa”, ha dit Colau, que confia que la causa s’arxivarà.

L’alcaldessa ha assegurat que no li preocupa “que aquest o altres fons voltors ens posin querelles. No em preocupa gens. El que sí que em preocupa molt és que els fons voltors puguin seguir especulant i fent fora els veïns”.

No hi ha cas, el que hi ha és un fons voltor que intenta intimidar un Ajuntament a base de querelles. I no ho aconseguiran”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

També ha destacat que “crida l’atenció” la quantitat de querelles que s’han presentat contra l’Ajuntament en matèria d’habitatge. “No havíem vist mai una cosa igual. Causes que ja han estat arxivades que es reobrin sense que hi hagi proves noves. Si això passa amb proximitat d’eleccions, és encara més cridaner”, ha dit.

Acusa l’exalcalde Joan Clos d’actuar com a “portaveu de les immobiliàries”

En la compareixença, l’alcaldessa ha interpel·lat directament el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez: “Ens sentim desemparats i desatesos pel govern de l’Estat, l’únic que pot posar ordre a la selva immobiliària”, amb l’aprovació de la llei per regular els lloguers. Colau ha acusat la vicepresidenta Nadia Calviño de paralitzar la normativa i d’actuar com a representant dels lobbies immobiliaris.

També ha carregat contra l’exalcalde Joan Clos. “Sabem que actua com a portaveu de les immobiliàries”, ha dit en referència al càrrec que té com a president de l’associació que agrupa propietaris d’habitatges de lloguer. “La llei està redactada”, ha assegurat Colau, que ha insistit a Pedro Sánchez que compleixi la paraula que va donar a Barcelona amb la llei d’habitatge, que està recollida també a l’acord del govern de coalició a l’Estat.

Necessito que parli Pedro Sánchez i demostri que complirà amb la seva paraula d’aprovar una llei efectiva que reguli els lloguers i aturi l’especulació”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Querella per les multes interposades per l’Ajuntament

El fons d’inversió es va querellar contra Colau, els regidors Marc Serra i Lucía Martín i contra una funcionària municipal arran de les multes que l’Ajuntament de Barcelona li va interposar per no oferir lloguer social a les famílies vulnerables que ocupaven el bloc abans de ser desnonats. En un primer moment, un jutge va arxivar el cas perquè no hi veia fonament, però l’Audiència de Barcelona el va reobrir.

Divendres, després de declarar als jutjats, Marc Serra i Lucía Martín en van “sortir satisfets”. En una compareixença davant de la premsa van defensar que sempre han actuat complint la legalitat. La regidora d’Habitatge va assegurar que “cap fons voltor no farà que nosaltres deixem de treballar per garantir el dret a l’habitatge”.