Des d’aquest 1 d’abril, autobusos solidaris de TMB amb conductors voluntaris transporten afectats pel coronavirus. Són pacients de covid-19 donats d’alta hospitalària però amb indicació de confinament en espais específics no domiciliaris, des de centres sanitaris fins a hotels i altres equipaments que s’estan habilitant per a aquesta finalitat.

Més de 100 pacients traslladats

En els tres primers dies, s’han fet sis serveis de transport amb sis conductors, que han desplaçat 105 persones des dels hospitals on les han tractat. Aquest divendres, 3 d’abril, han sortit tres autobusos amb tres conductores voluntàries a fer les rutes programades. La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha volgut destacar el compromís d’aquests conductors aquests dies que “estem veient la importància del transport públic i dels seus treballadors, que segueixen garantint la mobilitat d’aquells que han de fer activitats essencials”. A través del programa de voluntariat, la Fundació TMB ha gestionat la recerca dels conductors que porten els vehicles assignats. Més de 200 s’han mostrat disposats a fer un servei solidari per a pacients de covid-19 en pocs dies.

Protocols estrictes per evitar contagis

Els autobusos assignats per als transports sanitaris han estat preparats i condicionats per al transport de pacients, amb una separació física entre l’espai de passatge i el de conducció. Cada dia se’ls aplica un protocol estricte de neteja i desinfecció a fons. Pel que fa als conductors, treballen amb els equips de protecció individual necessaris i tenen el suport del personal de l’operativa sanitària per evitar qualsevol risc de contagi. Quan finalitzen el servei, se sotmeten a un procés de neteja i descontaminació a la cotxera.

Aquests desplaçaments són fruit de la col·laboració de la Fundació TMB i el Consorci Sanitari de Barcelona, Bombers de Barcelona i SEM, amb la coordinació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i donen suport a la gestió de la crisi sanitària pel coronavirus.