L’Hospital Vall d’Hebron és un dels centres de referència a la ciutat en la crisi del coronavirus i ara ha vist reconeguda la seva feina durant la pandèmia per part de l’Organització Mundial de la Salut. Segons ha explicat el centre en un comunicat, el subdirector de l’OMS, Bruce Aylward, els ha felicitat per la seva gestió, abans i durant, la pandèmia.

Aylward ha visitat aquest dijous l’hospital i ha pogut comprovar de primera mà tots els canvis impulsats en l’equipament per poder donar resposta a la crisi sanitària: “Vall d’Hebron ha fet una gran feina per convertir-se en un centre Covid, reformular tots els espais i preparar els seus professionals per avançar-se al virus”, els ha dit Aylward. L’epidemiòleg canadenc ha pogut constatar com l’hospital ha reconvertit diferents espais per multiplicar per set la capacitat de llits UCI disponibles. “És impressionant com us heu avançat al que anava a passar, realment un exemple”, ha conclòs Bruce Aylward.

També visita a l’hospital satèl·lit

Aylward també ha volgut visitar l’hospital satèl·lit del Vall d’Hebron instal·lat en el CEM Olímpics Vall d’Hebron i que ja funciona des del cap de setmana passat atenent pacients amb covid-19 que no són crítics. Aylward ha valorat positivament “la proximitat de la instal·lació amb el centre hospitalari” i que busca ampliar la capacitat d’atenció dels malalts de coronavirus.