Turistes a la recepció d'un hotel a la perifèria de Barcelona

El sector hoteler català, representat per la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) i el Gremi d’Hotels de Barcelona, oferiran al Departament de Salut els seus establiments a tot el territori. Així ho han comunicat aquest divendres amb la intenció d’acollir pacients lleus de coronavirus així com a totes aquelles persones que necessitin un espai de confinament.

Arrenca el projecte Hotel saluts

El Consorci Sanitari de Barcelona ha posat en marxa l’anomenat Hotel salut, que permetrà al sistema sanitari disposar d’instal·lacions hoteleres per a pacients lleus afectats per la covid-19 que requereixin aïllament domiciliari i que, pel seu context familar, no poden fer-ho en els seus propis habitatges.

El primer a afegir-se serà el Cotton House Hotel, el personal del qual ha rebut formació específica. En cas que es necessiti ampliar el servei, els següents de la llista seran els hotels Praktik Vinoteca i Praktik Bakery, que arribaran a sumar més de 200 llits. Una oficina tècnica de coordinació s’encarregarà de rebre i gestionar les peticions d’admissions per part d’hospitals i CAP a aquests hotels. A més, l’Hotel Victoria Suites serà la base on es recollirà tot el material que arribi per atendre les necessitats d’aquest projecte. Totes les persones o entitats que vulguin col·laborar o participar en el projecte Hotel salut poden escriure al correu info@saluthotels.com.

La iniciativa del sector hoteler sorgeix uns dies després que l’Hotel Alimara posés aquesta setmana les seves instal·lacions a disposició de l’Hospital Vall d’Hebron.