moto compartida

Conductes inimaginables fa un temps. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, descriu amb aquestes paraules l’augment de la sinistralitat amb vehicles d’ús compartit implicats. Durant el 2019 hi va haver 367 accidents amb víctimes protagonitzats per motos compartides. “El ‘sharing’ dona facilitat d’accés a vehicles. I el que no pot ser és que vagis de festa la nit de dissabte, hi arribis en metro i tornis amb una moto compartida”. En la presentació de les dades de sinistralitat viària del 2019, Batlle ha anunciat la voluntat de promoure “campanyes de sensibilització i correcció amb sanció” per capgirar aquestes dades.

A banda de la conducció sota els efectes de l’alcohol o la droga, Batlle també ha alertat sobre la “inexperiència” de molts usuaris de les motos compartides: “Són persones que no tenen perícia per conduir aquests vehicles i això ens interpel·la a l’hora de regular l’activitat d’aquestes empreses”, ha afegit. Per conduir una moto de 125

Cinc accidents de patinet elèctric amb ferits greus

Un capítol a banda són els accidents amb patinet elèctric. El 2019 hi va haver cinc accidents amb ferits greus: tres eren conductors de patinet i dos, vianants atropellats. La xifra de sinistralitat amb aquesta tipologia de vehicle s’ha multiplicat per tres: de 120 accidents el 2018 s’ha passat a 490 el 2019. També s’ha disparat la xifra de sancions: se’n van interposar 20.0000, sense comptar les sancions a patinets compartits, principalment per circular fora de zones autoritzades i per conductes de risc com l’excés de velocitat.

Tant Albert Batlle com la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, han reconegut que estan en espera que la Direcció General de Trànsit presenti la normativa per regular aquests vehicles, però han demanat corresponsabilitat als conductors: “Més enllà que la normativa t’hi obligui, t’has de protegir. El conductor s’ha de posar casc i és important tenir una assegurança. Si atropelles una persona tens unes responsabilitats civils. Si tens una assegurança, pots estar cobert, més enllà que la normativa t’hi obligui”, ha dit Alarcón.