El jutjat d’instrucció 19 de Barcelona ha acordat enviar a presó preventiva sense fiança l’home, de 29 anys, detingut aquest dilluns a la plaça de Sant Jaume. Es tracta del jove, a qui els Mossos d’Esquadra, ja a l’inici de la investigació, relacionaven amb tres crims diferents: amb l’apunyalament d’un treballador municipal, que aquest dimecres ha acabat perdent la vida, amb la mort d’un home en un incendi i la mort d’una dona que va aparèixer en un portal. Tot plegat, va passar al districte de Ciutat Vella la mateixa tarda.

Després d’esgotar gairebé les 72 h sota custòdia policial, aquest dijous l’arrestat ha comparegut davant del jutge i s’ha acollit el dret a no declarar. El titular del jutjat, malgrat la petició de la seva defensa de deixar-lo en llibertat provisional, ha acatat la petició de la fiscalia i l’ha enviat a presó preventiva sense fiança acusat de tres homicidis dolosos, un delicte d’incendi, dos delictes de robatori amb violència i intimidació, lesions i amenaces.

En la interlocutòria de presó, el jutge argumenta que “la seqüència dels gravíssims fets” que va cometre la tarda d’aquest passat dilluns “evidencia un elevadíssim potencial lesiu mortal i una extrema agressivitat i perillositat del detingut”. Així, assegura que, tot i no tenir antecedents penals, hi ha risc de reiteració delictiva i també de fuga perquè és estranger, no té arrelament a l’Estat i s’enfronta a penes “elevadíssimes”.

Malgrat que el jutjat d’instrucció 19 de Barcelona ha acordat la presó preventiva, el cas l’investigarà instrucció 5 de Barcelona ja que és el jutjat que estava de guàrdia aquest dilluns, quan van succeir els fets.