La Guàrdia Urbana investiga l’atropellament amb un patinet elèctric d’una dona de 82 anys que va morir tres dies després de l’accident. Els fets es van produir el 22 de novembre al Raval, concretament a la cruïlla dels carrers de Joaquim Costa i del Carme, i, segons l’Ajuntament, el personal sanitari la va atendre ‘in situ’ per un atac d’ansietat i no van estimar que tingués lesions greus. La dona va ser traslladada a l’Hospital del Mar i allà se li va diagnosticar un traumatisme cranioencefàlic. Presentava diversos hemorràgies al cervell, i tot i que se la va intervenir, el 25 de novembre, tres dies després, va acabar morint.

Per tot plegat, la unitat d’investigació i prevenció de l’accidentalitat de la policia local està investigant si va morir com a conseqüència de l’atropellament. En aquest cas, es convertiria en la primera mort a Barcelona per un patinet elèctric, però no la primera de tot l’estat, ja que l’estiu de l’any passat un home va atropellar mortalment una dona de 90 anys a Esplugues de Llobregat.

Segons ha avançat ‘El Periódico’, que ha parlat amb la germana de la víctima, el vehicle va impactar amb ella frontalment i la va fer caure a terra. El rotatiu ha assegurat que la dona va ser ingressada a l’Hospital del Mar, va entrar en coma i després de ser operada d’urgència va acabar morint. De moment, es desconeixen les circumstàncies en què es van produir els fets i tampoc se sap qui conduïa el patinet. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha insistit que no es pot constatar que l’anciana va morir per l’atropellament d’un patinet fins que no hi hagi l’informe policial. En tot cas, ha assegurat que la seguretat viària és important i ha recordat que la DGT ha establert que aquests vehicles han de circular a un màxim de 25 km/h i que no poden anar mai per espais de vianants.

La regidora també ha donat xifres i, de gener a setembre, la Guàrdia Urbana ha posat més de 6.000 multes per infraccions a conductors de patinets elèctrics, moltes més que el 2018, quan es van interposar 2.800 sancions: “Això vol dir que estem fent un intens control sobre aquest fet”, ha dit Alarcón.