El funicular i el telefèric de Montjuïc tanquen des d’aquest dilluns, 27 de gener, fins al diumenge 16 de febrer, per fer la revisió tècnica de les infraestructures, que es fa anualment. Durant tres setmanes, s’habilitarà un bus llançadora per cobrir el trajecte afectat. Aquest autobús sortirà de la parada de metro de Paral·lel, on arriben les línies 2 i 3 del suburbà, i arribarà fins a la parada Parc de Montjuïc del funicular. Allà, els usuaris poden agafar l’autobús 150, que puja fins al Castell de Montjuïc.

El bus llançadora funcionarà de dilluns a divendres de 7.30 a 20 h, i els caps de setmana i festius de 9 a 20 h. En el cas d’aquells que arribin fins a la parada de l’estació Espanya amb les línies 1 i 3 poden fer transbordament directament al bus 150.

La normativa del funicular estableix que s’hi han de fer diverses revisions anuals i d’altres de més profundes, com la de l’any passat, en què el funicular va estar tancat durant mig any per una revisió general i per rehabilitar dues de les estacions.

Queixes veïnals

Els veïns del Poble-sec reclamen que les inspeccions tècniques es facin fora del període escolar perquè l’aturada perjudica les famílies per accedir a les escoles del Bosc i Tres Pins. Des de l’Ajuntament responen que la revisió es programa quan hi ha menys demanda i quan les empreses tenen més disponibilitat.