tall masanet renfe diada

La Diada ha començat amb diversos problemes en la xarxa ferroviària catalana per actes vandàlics, sobretot a les comarques gironines. Renfe ha informat que s’han provocat diversos incendis a les vies que han interromput el servei a l’R11 entre Maçanet i Figueres, que, de retruc, han afectat la connexió internacional amb França. Un altre incendi ha malmès la senyalització entre Riells i Vilobí d’Onyar, fet que ha causat retards en la circulació. Tot plegat, ha implicat que els viatgers que es desplaçaven des de Barcelona podien fer el trajecte amb tren només fins a Maçanet. Després de diverses hores, el servei s’ha restablert per una única via i amb retards de prop d’una hora.

AVE aturat entre Barcelona i Figueres

Els talls en la circulació afecten també els trens d’alta velocitat. Els AVE entre Barcelona i Figueres han quedat aturats mentre els operaris de la companyia treballen sobre el terreny per solucionar els desperfectes i restablir el servei. També hi ha hagut intents de sabotatge a les comarques de Ponent, entre Lleida i les Borges Blanques, amb la crema de pneumàtics, que no han afectat el servei. Cap a dos quarts d’onze s’ha reprès el servei d’AVE tan bon punt els tècnics de Renfe han solucionat la incidència.

Detall de restes fumejant a les vies de l’R11, entre Maçanet de la Selva i Figueres, l’11 de setembre del 2020 (Vertical).