Tot i que aquest és un estiu atípic, amb molts menys turistes de l’habitual per culpa de la covid, la pressió policial sobre els patinets elèctrics i els trixis es manté. De fet, durant els primers set mesos de l’any, la Guàrdia Urbana ja ha interposat un total de 5.869 multes a patinadors per incomplir la normativa.

Un dels principals problemes amb què es troben els agents és que la majoria dels usuaris desconeixen la normativa de circulació d’aquests ginys elèctrics. Per exemple, no saben que no poden circular per les voreres, i que han d’anar pels carrils bici i les vies segregades. Pel caporal de la Guàrdia Urbana, Daniel Carbonell, cal seguir treballant perquè l’ús dels patinets ha experimentat un boom i si no es coneixen les normes “és molt perillós”. Els primers set mesos del 2020 s’ha produït un repunt d’accidents (243), i s’ha convertit en l’únic vehicle de transport que s’ha vist involucrat en més accidents que el 2019, malgrat els mesos de confinament i estat d’alarma.

200 € de multa per circular amb els auriculars

En un dels controls de la Guàrdia Urbana d’aquest divendres al matí al passeig de Joan de Borbó, a la Barceloneta, els agents han multat una noia per circular amb un patinet elèctric amb els auriculars posats. Generalment aquest tipus de sancions es paguen a l’instant, i així l’infractor es beneficia d’un 50 % de descompte sobre l’import de la sanció.

Els trixis no poden sortir de les rutes establertes

Una altra de les sancions habituals de la Guàrdia Urbana són per als conductors dels trixis que se surten de les tres rutes que tenen marcades per l’Ajuntament. En aquest cas, els agents de la Guàrdia Urbana n’han interceptat un parell de casos aquest divendres al matí. La multa per circular fora dels carrers establerts és de 100 €.