perllongament l4 metro

Pas endavant per fer realitat l’ampliació de l’L4 del metro entre la Pau i la Sagrera. El Departament de Territori ha tret a concurs la redacció del projecte per perllongar la Línia 4 i guanyar tres estacions més: Santander, la Sagrera-AVE i la Sagrera. El projecte (que s’haurà d’enllestir en 15 mesos) definirà les actuacions pendents per posar en servei aquesta ampliació, que té una inversió estimada de 98 M €.

Bona part del túnel ja està fetactualment l’utilitza el ramal nord de l’L9/L10 per arribar a la Sagrera— i també està executada al cent per cent l’obra civil —l’estructura— de les estacions de la Sagrera-AVE i la Sagrera. La part de túnel que queda pendent, uns 320 metres, s’ha d’excavar a cel obert entre pantalles i també cal fer la nova estació de Santander, amb andanes laterals i vestíbul amb un únic accés des del carrer de Santander.

prolongacio L4 metro barcelona

Connexió amb metro, Rodalies i alta velocitat

L’ampliació de l’L4 és un projecte que recull el Pla director d’infraestructures 2021-2030. Territori preveu que quan entri en funcionament captarà una demanda de més de 15 milions de viatgers l’any. A més, amb les noves estacions s’augmentarà la connectivitat amb altres mitjans ferroviaris com Rodalies i alta velocitat, així com el transbordament amb les línies 1, 5, 9 i 10 del metro a la Sagrera.