Circular per la ronda del Litoral aquest dissabte ha estat molt difícil. Les obres d’asfaltatge i manteniment que s’estan fent al tram de la B-10 entre l’enllaç de la C-31 i el nus de la Trinitat -que han reduït de tres a un els carrils de circulació- han provocat fins a sis quilòmetres de retenció a última hora del vespre. Durant tot el dia, les bosses de col·lapse s’han mogut entre els dos quilòmetres i mig i els tres i mig.

Des d’aquest divendres i fins diumenge, 12 d’agost, s’estan realitzant unes obres, que han sorprès molts conductors, que no en sabien res. De fet, han reconegut que “no hi havia informació ni rètols alertant de les obres“. La mitjana d’espera per recórrer poc més d’un quilòmetre ha estat d’una hora. Més difícil ho han tingut aquells que, a més, han tingut alguna avaria al vehicle. A mig matí, en un tram de només 50 metres, hi ha hagut tres vehicles que han necessitat d’assistència mecànica, que s’ha complicat quan les grues han hagut d’arribar, assistir els afectats, i sortir amb el vehicle remolcat.

Aquests treballs de manteniment s’han previst en dues fases. La primera va començar aquest divendres, 10 d’agost, i s’allargarà fins a les 3 h de diumenge, 12. Durant aquest període, es veuran afectats els carrils ràpid i central del tronc de la ronda en sentit Besòs i es podrà tallar l’entrada 30 de Potosí-la Maquinista, des de la plaça de Monterrey de Barcelona.

La segona fase serà entre les 3 i les 18 h de diumenge 12 d’agost i se’n veuran afectats els carrils lent i central del tronc de la ronda en sentit Besòs. També es tallarà l’accés 30, des de la plaça de Monterrey, i la sortida cap a la B-20 en direcció a Mataró.

Aquests treballs de pavimentació formen part d’una de les 106 obres previstes a Barcelona durant aquest estiu.