Des d’aquest dilluns ja estan en marxa les obres a les voreres de la via Laietana, a Ciutat Vella, que pretenen millorar l’espai públic i facilitar la connexió a peu entre el barri Gòtic i el de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. El primer àmbit d’actuació se centra en quatre encreuaments: el carrer d’Àngel Baixeras, el de Joan Massana, el del Consolat de Mar i la zona dels carrers de Tomàs Mieres, Julià Portet i Joaquim Pou.

Renovació de les voreres

Els treballs permetran mantenir les dues voreres de la via Laietana tenint com a màxima prioritat els vianants. En aquest sentit es repararan els paviments de vorera per millorar-hi l’accessibilitat i la mobilitat. També se’n renovaran les voreres malmeses i s’hi incorporaran elements de seguretat, i es farà una configuració similar a la plataforma única i s’eliminaran les vorades. La renovació de les voreres abastarà una superfície de prop de 1.200 metres quadrats, disposarà d’un pressupost de 924.000 euros i es preveu que acabi a finals del 2018.

Reforma global de la via Laietana

Aquestes primeres millores s’emmarquen en una transformació global de la via Laietana. El govern municipal va iniciar un procés de participació ciutadana per decidir conjuntament amb veïns, comerciants i entitats de l’entorn la reforma d’aquesta via per fer-la més amable, amb més espai públic per al vianant.

D’altra banda, l’Associació de Veïns i Comerciants de Via Laietana ha elaborat un projecte ambiciós de reforma de l’avinguda amb el suport del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC/ETSAB. De fet, els botiguers estan preocupats per saber com aquestes obres afectaran els seus negocis i demanen a l’ajuntament que els mantingui informats del projecte.