La temperatura supera els 30 graus a la ciutat, i els barcelonins afronten l’onada de calor amb diferents estratègies. Aquells que tenen aire condicionat es tanquen a casa. La gent gran, un dels col·lectius vulnerables a les altes temperatures, té l’opció d’anar als casals, on tenen espais climatitzats per refugiar-se de la calor.

Un d’aquests espais és el casal Casa Nostra, a Nou Barris, on les persones grans poden anar-hi de les 10 a les 13 h i de les 16 a les 20 h. “És el tema de conversa d’aquests dies i expliquen que el casal és una escapada de casa i que estan molt a gust, aquí”, explica Esther Daza, la coordinadora dels Casals de Gent Gran de Nou Barris.

Durant les hores de més sol i calor la majoria de persones intenten evitar el carrer. Els que s’atreveixen a sortir eviten exposar-se al sol i busquen ombres. Els arbres, els para-sols i els tendals protegeixen els vianants de l’exposició solar.

Treballar amb la calor

Algunes feines obliguen els treballadors a passar hores sota el sol i aguantar les altes temperatures. És el cas, per exemple, dels operaris de les obres de la plaça de les Glòries. Un dels obrers, el Manuel, explica quin és el seu truc: “Hidrata-se, el secret és beure molta aigua“, afirma. A més, porten roba adequada i l’empresa els facilita ulleres de sol i crema solar.

Mesures de prevenció per a l’onada de calor

L’Ajuntament manté activat el dispositiu d’alerta per l’onada de calor. Els serveis d’emergència reparteixen ampolles d’aigua a les persones vulnerables, i els serveis socials fan visites a domicili a les persones amb mes risc, els reparteixen àpats i ventiladors. A més, se’ls recomana seguir els consells per combatre la calor. El protocol es mantindrà activat fins dissabte.