L’Aeroport de Barcelona-el Prat viu un altre dia de vaga poc visible. Aquesta vegada han estat els pilots de Ryanair de cinc països (Bèlgica, Suècia, Irlanda, Alemanya i Holanda) els que han obligat a cancel·lar 400 vols a tot Europa i una desena a l’aeroport barceloní. Es tracta de la vaga més gran a l’aerolínia de baix cost, amb un total de 67.000 passatgers afectats a tot Europa.

Tot i així, a l’aeroport l’afectació es nota poc. Com ja va passar en la vaga anterior, la de personal de cabina d’Espanya, Portugal i Bèlgica, la companyia ha avisat prèviament els passatgers a qui han cancel·lat el vol i els han ofert reubicar-los un altre dia o bé retornar-los els diners. Per això, tot i que alguns s’acosten fins a la terminal per presentar reclamació, no es fan cues de passatgers enfadats davant el mostrador de la companyia.

Això, però, no vol dir que no hi hagi malestar entre els passatgers perquè Ryanair ja ha avançat que no pagarà cap indemnització.Per aquest motiu l‘Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha anunciat que posarà en marxa una acció judicial contra la companyia.

Segons un comunicat de l’aerolínia, el 85 % dels vols que finalment tenia programats arreu d’Europa per a avui operen amb normalitat. L’empresa demana disculpes als passatgers i crida els sindicats de pilots a continuar negociant “en comptes de convocar vagues innecessàries”.