estació de maragall metro

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres per adaptar l’estació de metro de Maragall (L4 i L5). La inversió és de 8,8 milions d’euros i es col·locaran ascensors i escales mecàniques, i es farà un vestíbul nou a l’L4 perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin entrar a aquesta estació. Es preveu que els treballs comencin l’hivern del 2020 i que s’allargaran poc més de dos anys (26 mesos). La reforma arriba, però, més tard del previst.

En l’estació de l’L4 se substituirà el vestíbul actual, de dimensions reduïdes, per un de més gran, que tindrà dos accessos al carrer, un a cada costat de la ronda del Guinardó. S’instal·larà un ascensor per connectar el carrer i el vestíbul, i dos per accedir a les andanes.

Pel que fa a l’estació de l’L5, s’adaptarà el vestíbul del carrer de Ramon Albó, amb la instal·lació d’un ascensor de carrer i la reconfiguració de l’espai interior. Es modificarà la ubicació de les escales de connexió amb l’andana per poder posar-hi un ascensor per connectar amb el nivell d’andana.

Al passadís que connecta l’L4 i l’L5 s’eliminaran les escales existents i se substituiran per rampes per adaptar-lo a persones amb mobilitat reduïda. Alhora s’instal·laran dos ascensors per connectar-ne els diversos nivells amb l’andana de l’L4 direcció la Pau.