Imatge d'arxiu d'un accident a la carretera C-58

(ACN) Per quart any consecutiu, la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola ha estat el tram de carretera amb més accidents greus i mortals, amb la concentració del 67 % d’accidents d’aquest tipus. Així ho constata la 18a edició de l’estudi d’avaluació de carreteres EuroRAP del trienni 2016-2018, presentat aquest dimecres pel RACC.

L’informe també destaca que els accidents greus i mortals a les carreteres catalanes han disminuït un 3,4 % en el trienni 2016-2018. Aquesta caiguda contrasta amb l’increment d’un 4,5 % de la mobilitat, de manera que el risc global de patir un accident greu o mortal ha disminuït un 7,6 % respecte al trienni analitzat anteriorment (2015-2017).

Dels més de 6.300 quilòmetres de carreteres examinades, el 30 % té un risc elevat o molt elevat. Les motocicletes, per la seva banda, representen el “primer problema que s’ha d’abordar a Catalunya”, ja que estan involucrades amb el 43 % dels accidents amb víctimes mortals o greus, tot i representar només el 5 % de la mobilitat total. La majoria dels accidents amb motoristes es concentren a l’entorn metropolità de Barcelona.

Presentació de l'estudi del RACC sobre accidents de trànsit